coverbrands.noComment

Hudpleie til kropp: unngå tørr hud

coverbrands.noComment
Hudpleie til kropp: unngå tørr hud

Det er en kjent sak at man ofte blir tørrere i huden om vinteren, og det nettopp fordi det er mye kjøligere og tørrere luft ute, i tillegg til at vi også blir utsatt for tørrere inneklima. De fleste får tørre hender, legger, albuer og samt tørre partier i ansikt. De fleste vet at fuktighetskremer lindrer og fukter tørr og irritert hud, men for å virkelig reparere huden har vi noen viktige steg du bør følge for å sørge for fuktigheten blir tatt opp i huden din, og at du gir huden den riktige næringen.


Dusjsåpe

Foruten klimaskifte og kulde er det kanskje ikke så mange som tenker over at produktene man bruker også kan tørke uten huden desto mer. Det er fort gjort å bruke såper som tørker ut og stripper huden for alle naturlige oljer som pleier og bevarer fuktigheten i huden. Bruk derfor helst en dusjolje eller fuktighetsgivende såpe som bevarer fuktigheten i huden din. Ønsker du å unne deg ordentlig luksus er Elemis Nourishing Shower Cream en sikker vinner, som funker utmerket på sensitiv og fuktfattig hud. Denne prisbelønte, nærende dusjkremen legger seg som et mykt ​​slør på huden, mens den skånsomt renser og nærer. Healthy Glow Shower Cream fra Löwengrip er også et godt og litt rimeligere alternativ, som gir massevis av næring samtidig som den etterlater huden velduftende. Er du på jakt etter en oljebasert dusjsåpe er Shower Gel med Bergamot Olje fra Care by Therese Johaug et godt alternativ.

Elemis - Skin Nourishing Shower Cream

Skin Nourishing Shower Cream fra Elemis er en nærende dusjkrem for tørr hud. Denne prisbelønte nærende dusjkremen legger seg som et mykt melkeprotein-​​slør på huden, mens den skånsomt renser og nærer. Utmerket for svært tørr hud.

 

Care By Therese Johaug - Shower Gel Med Bergamot Olje

Shower Gel Bergamot Olje fra Care by Therese Johaug er en pleiende olje som smører huden og tilfører fukt. Inneholder glyserin, mango og kakaosmør som bidrar til mykhet og forbedrer hudens elastisitet.

Löwengrip - Healthy Glow Shower Cream

Healthy Glow Shower Cream fra Löwengrip er en dusjkrem som pleier, tilfører fuktighet i dybden og gir glød. Inneholder en rekke nærende og velduftende ingredienser som mykgjør og renser. Beriket med MICRO PROskin, en blanding av prebiotika og probiotika som gir huden glød ved hjelp av en strukturerende og utglattende effekt.

 

Elemis - Skin Nourishing Milk Bath

Skin Nourishing Milk Bath fra Elemis er en rik bademelk for tørr hud. Dette luksuriøse melkebadet har en unik formel som fanger essensen av Kleopatras gamle baderituale. Melkebadet er rikt på vitaminer som nærer huden og gjør den smidig og myk.


Skrubb jevnlig

For å holde døde hudceller og tørre partier unna, er et godt tips å jevnlig bruke en god kroppsskrubb. Bruk gjerne en med små korn som er mer skånsom for huden, samt en som inneholder oljer som samtidig gir fuktighet til huden. En favoritt hos oss er Sol de Janeiro sin Body Scrub. Denne dufter av herlig vanilje, sommer og sol, og det er umulig å ikke føle seg fresh etterpå. En annen stor favoritt er Body Scrub fra Rudolph Care. Kroppsskrubben inneholder mikrokorn, som gjør skrubben enda mer skånsom og er dermed fin for de med ekstra sensitiv hud. Den er også fin for de som liker å gå for en naturlig variant, da den er 100% økologisk.

Sol De Janeiro - Bum Bum Body Scrub

Bum Bum Body Scrub fra Sol de Janeiro framkaller den mykeste huden! Denne utrolige og spa-verdige kroppsskrubben gir næring og eksfolierer skånsomt huden uten mikroplaster for en silkemyk følelse som vi elsker å vise frem året rundt. Skrubben inneholder vår Brazilian Body-blanding bestående av knuste cupuaçu frø, sukkerkrystaller, koffeinrik guarana og en snev av skimmer.

Rudolph Care - Acai Body Scrub

Açai Body Scrub med finmalt granulat fra aprikos- og açaikjernen skrubber bort urenheter og døde hudceller, og stimulerer og forbedrer dermed cellefornyelsen.


Tilfør fuktighet

Så til det åpenbare steget av å gi huden rikelig med fukt, for når huden er tørr så skriker den etter fuktighet! Det er mange faktorer som spiller inn når du skal velge deg en fuktighetskrem til kroppen. Gjerne etter sesong, så ønsker vi en rikere fuktighetskrem når det er kaldt, og en lettere variant når det er varmt ute. Det er også viktig å velge en fuktighetskrem som er næringsrik og faktisk reparerer huden, fremfor å kun fukte der og da.

Vi har valgt ut noen favoritter til tørr vinterhud. Først og fremst Weleda Skin Food; denne magiske fuktighetskremen får du i alle salgs varianter og konsistenser du måtte ønske deg. Det beste med den? Den er utrolig fuktighetsgivende, og etterlater huden silkemyk. Skin Food serien fra Weleda er også 100% naturlig, og er laget på en formel med essensielle fettsyrer og rene planteekstrakter som umiddelbart trøster tørr hud. Body Lotion fra Alexander Sprekenhus også et godt alternativ. De intense fuktighetstilførende egenskapene gjør dette til et ideelt produkt for å lindre sesongbasert tørrhet eller beskytte hud som regelmessig blir utsatt for tørt inneklima.

Weleda - Skin Food Body Butter

Skin Food Body Butter er et kremaktig body butter med E-vitaminrikt kakaosmør og fuktighetsbevarende sheasmør. Det er et naturlig body butter som mykgjør og fukter, og har en frisk myk duft av appelsin, lavendel og noter av søt vanilje.

 

Alexander Sprekenhus - Body Lotion

Body Lotion fra Alexander Sprekenhus er en intens fuktighetsgivende krem basert på Arganolje - Ideell for alle hudtyper. Den velduftende pleiekremen er full av næringsrike botaniske ekstrakter, og er utviklet for daglig bruk. De intense fuktighetstilførende egenskapene gjør dette til et ideelt produkt for å lindre sesongbasert tørrhet eller beskytte hud som regelmessig blir utsatt for tørt inneklima.

Weleda - Skin Food Body Lotion

Skin Food Body Lotion fra Weleda gir en ultrarik, dyp næring til hud som ønsker intens fuktighet. Denne kremen etterlater huden umiddelbart næret og med en silkeaktig følelse. Har en kremete formel med essensielle fettsyrer og rene planteekstrakter trøster umiddelbart tørr hud og absorberer til en ikke-fet finish.

 

Caudalie - Vinosculpt Lift & Firm Body Cream

Vinosculpt Lift & Firm Body Cream fra Caudalie er en fuktighetsgivende kroppskrem som strammer, former og skulpterer rumpe, legger, armer og midje.


Fukt i løpet av dagen

Det er ikke bare når du er rett ut av dusjen at det er viktig å holde huden fuktet. Du vil også oppleve at du trenger litt “påfyll” i løpet av dagen. Våre go-to produkter for fukt er som følgende: En god håndkrem er kjekt å ha tilgjengelig i vesken for å holde hendene fuktet i løpet av dagen. Det er også viktig for å forhindre at tørre hender sprekker opp, for det kan bli veldig vondt og ubehagelig. Vi anbefaler også å ha med seg en alt-mulig-krem, slik som Skin Food fra Weleda. Denne fungerer som en kuldekrem og gir ekstremt mye fukt. Denne kan du bruke på hender, neglbånd, tørre partier i ansiktet eller rett og slett som en kuldekrem.

Det kan også være lurt å ha med seg en god leppepomade for å holde leppene fuktet og beskyttet. I og med at leppene har enda tynnere hud enn i resten av ansiktet og på kroppen, så trengs det ekstra beskyttelse. Vi anbefaler en rik og tykk leppepomade slik som Laneige Berry Sleeping Mask eller One Luxe Balm hvis du ønsker en lekker finish.

Sara Happ - The Lip Slip

Lipbalm som ingen andre, og den etterlater ingen farge, bare en nydelig "glossy" look på leppene.

Weleda - Skin Food

Skin food er en kultdeklarert naturlig multikrem og Weledas bestselgende produkt. Den har vunnet pris for best multikrem og brukes av verdensstjerner og makeup-artister. Med en frisk duft og næringsrik sammensetning som pleier og mykgjør, er den perfekt for tørr hud, på hele kroppen og ansiktet. Egner seg godt til atopisk og psoriasishud.

Ecooking - Hand Cream

Hand Cream fra Ecooking er en vegansk, beskyttende og næringsgivende håndkrem med salvie, ringblomst og jojobaolje. Ecooking sin håndkrem er laget av de beste økologiske planteekstraktene og oljene. Denne beroligende kremen beskytter og pleier hendene dine mens den tilfører fuktighet og reparerer. Egnet for alle hudtyper og kan brukes av hele familien.