coverbrands.noComment

Finn kosttilskudd tilpasset ditt behov

coverbrands.noComment
Finn kosttilskudd tilpasset ditt behov

Mengden av ulike kosttilskudd kan være både overveldende og forvirrende, og et vanlig spørsmål er ofte hvilke kosttilskudd som passer til en selv

"Hvilken type D-vitamin trenger jeg?", “hva er omega-3 godt for?" “Hvilke vitaminer hjelper på hud og hår?"

Sannheten er at å navigere i verden av mange ulike kosttilskudd kan virke frustrerende, og ofte har vi verken til eller ork til å finne ut av hva vi trenger. Men selv med et sunt og variert kosthold kan det være flere vitaminer, mineraler og sporstoffer som vi kanskje ikke får nok av, og da er det viktig å supplere med kosttilskudd for å holde kroppen frisk og rask.

Denne artikkelen er en grunnleggende guide for å hjelpe deg med å finne hvilke kosttilskudd du trenger. La oss dykke inn!

1. Magnesiumtilskudd - gir energi og ro til kroppen

Kroppen og hjernen er avhengig av magnesium for å holde seg avslappet. For eksempel fungerer kroppens kjemiske pumper ikke like bra når du har mangel på magnesium. Som et resultat kan du oppleve å føle deg både engstelig og stresset.

Dette kritiske mineralet finnes i alle vev, og er ansvarlig for over 300 enzymreaksjoner. I tillegg bruker cellene i bein, muskler og hjerne magnesium for å stabilisere seg selv. Cellene trenger derfor magnesium for å lage energi, og derfor kan magnesiummangel forårsake kronisk utmattelse.

Er musklene dine konstant anspente og stive? Tar det lang tid å komme seg etter en hard treningsøkt? Hvis du svarte “ja” på noen av disse spørsmålene, kan du ha en magnesiummangel.


2. Vitamin C - blant annet viktig vitamin for god hjertehelse 

Du kan finne vitamin c i en rekke frukt og grønnsaker som appelsiner, lime, sitroner, gulrøtter og epler. Den gode nyheten er at dette gjør vitamin C-kosttilskudd lett å finne og få i seg, men det er likevel mange som ikke får i seg nok tilskudd av dette nødvendige vitaminet. Vitamin C anbefales spesielt for de som har et nokså ensidig eller mangelfullt kosthold.

Vitamin C er en mester antioksidant som forhindrer celleskader og bekjemper sykdom. Når det gjelder hjertehelse, senker vitamin C kolesterol og reduserer blodtrykket. Men vitamin C stopper ikke her - det øker også jernabsorpsjonen og hjelper blodet med å transportere oksygen. Immunsystemet ditt vil også takke deg for at du tok vitamin C fordi det reduserer luftveisinfeksjoner. 

3. Vitamin D - forsvarer og bygger opp immunforsvaret

D-vitamin er viktig for kroppen vår for å holde immunforsvaret oppe og beskytte oss fra sykdom. Kroppen kan lage D-vitamin hvis den utsettes for tilstrekkelig med sollys, men spesielt under vintermånedene og mørketid trenger man tilskudd av vitamin d da solen er mye fraværende. De aller fleste er imidlertid avhengig av å få i seg dette vitaminet gjennom kosten eller i form av tilskudd hvis man ikke spiser tilstrekkelig med fet fisk. SHIFT SuperNaturlig-D3 er viktig for oppbygging samt vedlikehold av skjelett, tenner og muskler. Bidrar til å styrke immunforsvaret og sikrer opptaket av kalsium og fosfor i tarmen

4. Omega-3 kosttilskudd - positiv virkning på hjerte, hjerne, immunforsvar og syn

Det er ingen tvil om at omega-3 fettsyrer er et av de viktigste kosttilskuddene der ute.

Hva gjør omega-3’er så spesielle? For det første er de ekstremt flinke til å redusere betennelse. Faktisk spiller omega-3 en sentral rolle i generell helse og velvære, inkludert hjertehelse, hjerne, immunforsvar og syn. Omega-3 kosttilskudd kan hjelpe til å beskytte mot alle slags psykiske helsemessige forhold, angst, depresjon, ADHD og demens.


5. Multivitaminer - kosttilskudd med kombinasjoner av essensielle vitaminer og mineraler

Det er vanskelig å vite sikkert om du får nok essensielle næringsstoffer, og det er her multivitaminer er nyttige. Fordelen med et multivitamin er at du slipper å ta flere ulike kosttilskudd, men tar du multivitamin i tillegg til andre kosttilskudd, er det lurt å forsikre seg om at man ikke tar dobbelt opp av enkelte vitaminer og mineraler.

Her er de viktigste ingrediensene som hvert multivitamin burde ha:

Vitamin C, Vitamin D, Folat, Vitamin B12, Vitamin B6, Niacin, Magnesium, Sink, Kobber, K-vitamin, Vitamin A, Biotin, Selen og Mangan.

6. Vitaminer som holder hår, hud og negler sterke

Sunt hår, hud og negler kan oppnås ved hjelp av biotin, og andre kosttilskudd for hår, hud og negler. Ta en titt på de beste vitaminene som vil styrke og forbedre hår, hud og negler fra innsiden og ut.

Kilder:

“Omega3 kan ha langtidseffekt på psykisk sykdom.”, klikk.no, publisert 12/08/15

“Magnesium, terapi”, nhi.no, publisert 03/05/18

“Slik får du nok Vitamin D”, nhi.no, publisert 13/12/17

“Vitaminmangelsykdommer”, sml.snl.no, skrevet av Britt Lande og Birger Svihus (NMBU), 12/11/20