Kaja BråthenComment

hudpleie for uren hud

Kaja BråthenComment
hudpleie for uren hud

Vi vet at akne utsatt hud kan være frustrerende, og til tider vanskelig å håndtere. Kviser og uren hud er ikke kun forbeholdt tenårings årene. Det finnes også mange voksne som sliter med stadige kviseutbrudd og urenheter. For at det skal være enklere for deg å finne fungerbare produkter har vi samlet våre favoritt tips her.

Ved å følge disse tipsene, og bruke produktene, er du på god vei til en ren og klarere hud.

Det som kjennetegner akne utsatt hud er ofte at man har en fet hudtype som har en overproduksjon av olje og talg i huden, og dermed er mer utsatt for å få kviser. Mens kroppen naturlig produserer talg for å beskytte og fukte huden, kan et overskudd av det føre til tilstoppede porer, betennelser, hudormer og kviser. For de med en fet hudtype er det lett å tenke at oljeproduksjon er dårlig for huden, men faktisk er det en nødvendig del av å beholde en sunn hudbarriere.

Derimot kan for mye olje tette porene og forårsake utbrudd. For en klarere hud er derfor nøkkelen å opprettholde et optimalt nivå av olje på huden for å holde huden naturlig fuktig mellom oljeproduksjon og opprettholde hudens naturlige fuktighet.

iStock-1185230818.jpg
 

Rens ansiktet daglig

En effektiv hudpleierutine er nøkkelen til å forhindre fremtidige utbrudd. Den rette ansiktsrensen holder porene rene, noe som kan bidra til å redusere kviser og uheldige utbrudd. Hvis huden din er utsatt for kviser, anbefaler vi en skummende rens som er formulert med salisylsyre eller AHA-syrer som dyprenser porene dine og eksfolierer vekk døde hudceller.

Både salisylsyre og AHA-syrer trenger inn i porene for å løse opp døde hudceller og tørr hud som har bygget seg opp og tilstopper porene. Ved å skånsomt og jevnlig fjerne døde hudceller og bakterier fra huden, hjelper syrene til med å rense og eksfoliere, som igjen forbedrer hudens helse og utseende.

Pssst… Visste du at overdreven ansiktsvask kan lure huden til å produsere mer olje - og gjøre akne verre? For akneutsatt hud anbefaler vi å begrense rensingen til to ganger om dagen!
 

Ikke ta deg i ansiktet!

Vi vet hvor fristende det kan være å klemme kviser, men et av våre beste råd er å la vær! Å ta på ansiktet ditt og spesielt aktive utbrudd kan oftest gjør vondt verre ved å utløse mer kviser, føre til infeksjon og arr. Vi har masse bakterier på hender og fingre, og ved berøring i ansiktet overfører tilfører du dette til porene dine. Bruk heller en spot behandling med effektive ingredienser som bekjemper kvisen innenfra, slik som Blemish Spot Treatment fra Murad eller S.O.S Spot Treatment fra Weleda.

 

Boost hudpleien din med serum

Mange dropper å bruke serum fordi de rett og slett ikke hvordan man bruker det eller vet hva et serum faktisk gjør. Enkelt forklart vil en ansiktskrem alene kun pleie på epidermis, som er hudoverflaten vår; mens et serum har egenskapen av å jobbe enda dypere ned i hudlagene, helt ned i dermis, og gir også derfor en intensivisert effekt av hudpleien.

Et serum er ofte mer tyntflytende enn en fuktighetskrem og inneholder en rekke konsentrerte og aktive ingredienser. Serum påføres på nyrenset hud, før du påfører ansiktskremen din. De fleste vil merke en stor forskjell ved å tilføre det til hudpleierutinen sin, så føler du at du ikke får nok resultater av det du allerede bruker, kan serum være løsningen for deg.

Bruk en kvisevennlig fuktighetskrem

All hud, til og med akneutsatt hud, har behov for fuktighet - spesielt hvis du bruker produkter for kviser som virker uttørkende på huden. Når huden din blir tørr, produserer nemlig kroppen din mer olje som kan føre til flere utbrudd. Å velge en oljefri fuktighetskrem er defor et viktig skritt fordi riktig fuktighetskrem kan hjelpe å berolige og balansere huden din. Du kan enkelt bruke samme ansiktskrem på dagtid som på kveldstid da en fet hudtype - for eksempel nyheten Clarifying Oil Free Water Gel fra Murad, som er en lett, oljefri gele-krem som tilfører langvarig fukt til huden både på dagtid og kveldstid. Den hydrer, balanserer og beroliger for sunnere og klarere hud. Clarifying Oil Free Water Gel inneholder ingefær som reduserer rødme og irritasjon, salicylsyre som forhindrer urenheter og koreansk rød fyrretreblad som reduserer irritasjon.

Føles huden din ekstra tørr på kvelden anbefaler vi å teste ut Teca 1% Barrier Cream som motvirker akne og akne-arr, samtidig som den tilfører nødvendig fuktighet. Kremen lager en beskyttende hinne som låser fukt og aktive ingredienser i huden, mens de styrker, beroliger og forbedrer hudens almenntilstand. Denne kan brukes alene eller oppå din daglige ansiktskrem.

 

Skrubb huden jevnlig

Daglig rens og pleie er nøkkelen for å kunne klare å bekjempe oppbyggingen av talg og urenheter, men det er også viktig å gi huden din litt ekstra oppmerksomhet en gang eller to i uken for å dyprense porene og fjerne døde hudceller som ligger utenpå hudlaget. Dette er viktig for at produktene du bruker på daglig basis blir tatt opp i huden og får gitt sin maksimale effekt. 

For en hud med aktive utbrudd er det viktig å være forsiktig med skrubb, da dette fort kan gjøre vondt verre. Men for at porene skal holde seg rene og ikke tettes igjen av døde hudceller, er det likevel nødvendig å peele huden jevnlig. Bruk derfor en peeling uten korn, som peeler ved hjelp av syrer. Vi kan anbefale Clear Complexion Pads fra Glo Skin Beauty som balanserer og toner huden samt forhindrer fremveksten av bakterier som forårsaker akne og kviseutbrudd. Padsene kan brukes daglig, da den skånsomt fjerner urenheter og eksfolierer huden ved hjelp av salicylsyre.

For en kraftigere peeling er The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution et godt valg. Fordi den inneholder høye konsentrasjoner av syrer anbefales denne å bruke cirka to ganger i uken. Peelingen eksfolierer huden ved hjelp av AHA og BHA, og hjelper til med å bekjempe kviser, rense porer samt lysne og jevne ut hudtonen. Peelingen forbedrer i tillegg hudteksturen og reduserer synligheten av fine linjer ved kontinuerlig bruk. Et stort pluss i tillegg til å bekjempe uren hud!

 

Ekstra pleie med en ansiktsmaske

Det er ikke bare deilig å ta ansiktsmasker - huden vår elsker det også! Ansiktsmasker gir et ekstra boost til hudpleien din, og har egenskapen av å pleie huden din i dybden, minske porer og fjerne giftstoffer. Leiremasker er spesielt fine for en fet hudtype da det absorberer olje og talg på hudoverflaten. Bestselgeren Cold Plunge Pore Mask fra Ole Henriksen er en leirebasert maske som umiddelbart reduserer synligheten av porer, og kontrollerer oljebalansen i huden i opptil 8 timer. Den kjølende ansiktsmasken renser i dybden og fjerner overflødig olje og urenheter.