CoverbrandsComment

Vinterhudens beste venner

CoverbrandsComment
Vinterhudens beste venner
UKE5-SMINKE-BLOGGINNLEGG-TOPP.png

Selv om vinteren er en herlig årstid, byr den på skiftende temperaturer og kaldt vintervær. Kombinert med et tørt inneklima er denne sesongen en definitiv påkjenning for huden.  

Mange som har en normal hudtype kan oppleve en tørrere og mer sensitiv hud i vinterhalvåret. Typiske tegn på tørr hud er at den kan føles litt stram, samtidig som tørrhetslinjer ofte kommer til syne. Mange opplever også at huden kan flasse litt, spesielt rundt nesepartiet. Noen er født med en genetisk tørr hudtype, mens hos andre kan omstendigheter som vær, vind eller hormonelle faktorer bidra til periodevis tørr hud. Denne guiden fokuserer primært på tørr hud, husk å tilpasse både hudpleie og sminke til nettopp din hudtype og analyser gjerne huden din hos en hudterapeut. 

Tørr hud er ofte en av de vanskeligste hudtilstandene å sminke, da basesminken ofte fester seg til tørrhetslinjene og gjør dem mer synlige. Det er derfor veldig viktig å preppe huden på riktig måte, innføre faste hudpleierutiner, og være nøye på hva salgs type baseprodukter du bruker når du legger makeupen din. En tørr hud trenger en kombinasjon av fuktighet og fett, fett har som funksjon å holde på fuktigheten. 

SLIK PREPPER DU HUDEN DIN BEST:

1. Innfør ansiktsolje i hudpleierutinen din. 

Tørr hud trenger fett for å holde på fuktigheten. Du kan gjøre det så billig og enkelt at du feks bruker en kaldpresset olivenolje som du finner i kjøkkenskapet hjemme, eller du kan gå for en av våre nyheste ansiktsoljer Burt`s Bees Complete Nourishment Facial Oil . Dette pleiende produktet gir huden din den optimale sammensetningen av unike, naturlige ingredienser og oljer fra blant annet nyperose og jojoba. Avslutt med en god fuktighetskrem.

2. Skrubb huden 1-2 ganger i uken.

En ansiktsskrubb fjerner døde hudceller, minimerer tørre partier i ansiktet, og gir generell glød. Formula 10.0.6 Be Berry Sassy ansiktsskrubb inneholder tranebær og bambus som gjenoppretter huden i dybden, og gir deg gløden du fortjener! 

SLIK LEGGER DU SMINKE MED ET PERFEKT RESULTAT: 

1. Jevn ut huden med en god primer: 

Påfør et tynt lag med ansiktsprimer på renset og nypreppet hud. Hvorfor bruke primer? Primeren jevner ut hudstrukturen, og gjør at sminken sitter lenger og bedre. Det geniale med å bruke primer på tørr hud er at den legger seg som et silkemykt lag mellom huden og sminken din, dermed unngår du at sminken kommer i direkte kontakt med huden. Primeren bør være tilpasset tørr hud, men du kan også bruke en "illuminating primer" , altså en lysreflekterende primer som gir deg en sunn glød. Vi elsker mineral-primeren Prime Time Original Primer fra bareMinerals fordi den minimerer porer og rødhet i huden og Prime Time Face Primer fra theBalm som er beriket som er en poreminimerende og vitaminberiket primer som passer for all hudtyper.

2. Legg foundation og concealer forsiktig: 

Du bør unngå å bruke en pudderfoundation på tørr hud, og heller utelukkende velge flytende, mousse- eller kremprodukter. En ny mineralfoundation vi elsker er Glo Skin Beauty`s Luminous Liquid Foundation SPF 18. Den er beriket med diamantpulver som gir en fantastisk glød, samtidig som den jevner ut og dekker perfekt. concealer som begge har en lett tekstur som legger seg silkemykt på huden. Påfør produktene med en fuktig beautyblender for et perfekt resultat.

3. Påfør en kremet blush i kinnene: 

Tørre kinn er ofte et problemområde og kan gjøre at blushen ser flekkete ut fordi den fester seg i tørre hudpartier. Hvis du har vært nøye med påføring av prepping og riktig basesminke vil du sannsynligvis klare å . Bruk fingrene til å forsiktig klappe på rougen . Vi elsker både konsistensen, fargene og det søte designet på Blush Pop Crème Blush fra Ciaté.

4. Velg øyesminke med omhu:

En tørr hud vil ofte også kjennetegnes ved tørre øyelokk. Det kan derfor være en fordel å bruke en kremet øyeskygge i stedet for en vanlig pudderskygge. Bruk en farge over hele øyelokket, og unngå øyenskygger med for mye shimmer da det kan gjøre tørrhetstegn mer synlige. 5-in-1 BB Advanced Performance Cream Eyeshadow Broad Spectrum SPF 15  er en innovativ øyenskygge med lang holdbarhet, kremet konsistens og solfaktor 18. En enkel eyeliner langs vippekanten blir superfresht, velg en dipliner eller gel liner for et perfekt resultat. Vi anbefaler Inglot Liquid Eyeliner som gjør det enkelt å lage tynne, presise linjer og er tilnærmet vannfast. Avslutt med en mascara som tar vippene dine til himmels og tilfører både lengde og volum! Vi snakker så klart om bestselgeren L`Oreal Paradise Extatic Mascara.

5. Lepper, highlight og fiksering:

Bevar din naturlige leppefarge, men tilfør masse fuktighet og glans. Cult-favoritten Rosebud Salve er den perfekte pleiende lip balmen som er lovpriset av både kjendiser, makeupartister og modeller verden over.

For ekstra glød påfører du en flytende highlighter på skinnbena, langs neseryggen og over amorbuen. Du MÅ prøve den nye, fantastiske highlighteren Mary-Dew Manizer fra theBalm som er en flytende versjon av bestselgeren Mary-Lou Manizer. Etter at du har lagt highlighter påfører du i tillegg Rosebud Salve på skinnbena og på øyelokkene for å oppnå en ekstra glødende og dewy look.


Vi håper du har fått noen gode tips og triks til hvordan du med riktige produkter kan forvandle vinterhud fra gusten og tørr til sunn og strålende!