Sarah B. Johansen

NEWS ALERT

Sarah B. Johansen
NEWS ALERT

Vi er kjempe glade for å kunngjøre at vi har fått inn SUN CAMILLA PIHL i vårt sortiment.

Camilla Pihl er influencer, gründer, designer og forretningskvinne (med store bokstaver!), og har nå utviklet en solserie som er parfymefri, Svanemerket og anbefalt av astma og allergi forbundet. Ikke nok med det - merket er 100% cruelty free, fri for parabener, cocamide DEA, MI og kathon.

SUN CAMILLA PIHL er også fri for Oxybenzone og Octinoxate som er med på skade korall-rev og annet dyreliv, og vi er glade for at vi kan ta vare på huden vår uten at dette skal gå på bekostning av naturen.

Picture_logos_695px-682x1024.jpg
Solbeskyttelse er veldig viktig for oss, og vi har jobbet hardt med å utvikle produkter med høy beskyttelse, som kan brukes av hele familien med god samvittighet.
— Camilla Pihl

Svanemerket

Svanemerket er den offisielle miljømerkeordningen, som stiller strenge krav til hele produktets livssyklus; det setter krav til alt fra hvordan kjemikaliene i formuleringen brukes, at produktene er laget av nedbrytbare ingredienser, hvordan emballasjen er utformet og til hvor effektive produktene er.

Svanemerkede produkter til hud og hår er blant de minst miljøbelastende produktene innenfor sin kategori og gjør det lettere for forbruker å velge mer miljøvennlige produkter og redusere miljøskader.

Svanemerket er en ikke-kommersiell merkeordning, som vil si at for å få dette merket på sine produkter må en produsent dokumentere at alle kravene innfris.


Astma- og Allergimerking

For å gjøre det enda lettere for forbrukerne, som plages med astma eller allergi å finne milde, allergivennlige produkter, som ikke irriterer luftveiene finnes den nordiske produktmerkeordningen; Asthma & Allergy Nordic. Merkingen gir en anbefaling på hvilke produkter de vurderer som gunstige for de med astma, allergi og andre overfølsomhetssykdommer.

UVA og UVB-stråler

UVA-stråling (A= Aldring) kan føre til skader på de elastiske fibrene i huden, og arvestoffet (DNA), som kan føre til hudkreft. UVA-strålene slipper uhindret gjennom ozonlaget. De trenger dypere ned i huden og øker produksjonen av melanin (fargestoff) i huden, så den blir mørkere. UVA-stråler kan føre til fotoaldring som gjør at kollagenet i huden minskes, og huden blir slappere, og får flere rynker. Solintoleranse og pigmentforandring kan også forårsakes av UVA-stråler, og det er derfor viktig å bruke solkremer som inneholder beskyttelse som både UVA- og UVB-stråler.

UVB-strålene (B= Brent) slipper delvis gjennom ozonlaget og absorberes i det ytterste laget i huden. Denne strålingen gir økt produksjon av melanin og opptak av vitamin D. Det er UVB-stråling som først og fremst gjør huden rød og solbrent.


Camilla´s tips i solen:

  • Bruk høy solfaktor

  • Bruk rikelig med solkrem

  • Smør deg ofte

  • Drikk masse vann

  • Husk å ta pauser i skyggen

Bildene er lånt fra Camilla Pihl sin blogg.