coverbrands_logo_skjonnhet_makeup_online.png

Velkommen til vårt skjønnhets-univers, her vil du finne tips og inspirasjon til ditt neste skjønnhetskjøp, i tillegg til gode råd og informasjon om det siste hos oss i Coverbrands.

7 TIPS TIL VAKKER SOMMERHUD!

Sommeren er endelig her! Nå vil vi ha fregner på nesen, frisk farge i kinnene og en herlig solkysset glød på kroppen. Selv om sommeren skal nytes, så husk at sol i store mengder kan gå hardt utover huden din. Det er viktig å ta forhåndsregler allerede i ung alder slik at du reduserer faren for solskader, hudkreft og tidlig hudaldring. Husk at du skal ha huden din resten av livet og at de eventuelle skadene du får i ung alder ofte er irreversible.  

Her er våre viktigste solvettregler!

1. Bruk nok solkrem

Smør inn hele kroppen med tilstrekkelig mengde krem, de aller fleste er litt for sparsomme med solkremen. Bruker man for liten mengde kan det føre til at en krem med høy faktor fungerer som en mye lavere faktor. I praksis vil det si at man ikke vil få god nok beskyttelse. Tipset er derfor bruk mer enn du tror du trenger! For å vite når du skal smøre deg og unngå å bli solbrent anbefaler vi å bruke Smart Sun solarmbånd. Les mer om dette her! 

2. Smør deg inn i god tid.

Det anbefales at man smører seg med solkrem 20-30 minutter før man skal ut i solen for å være godt beskyttet. Husk at eventuelle skader du påfører huden når du ikke har på beskyttelse aldri kan rettes opp igjen. Det er et godt tips å ta på solkrem i god tid før du skal ut så den får absorbert godt i huden.  Ca 30-50 prosent av solstrålene går gjennom skyer, så er det overskyet bør du fortsatt smøre deg inn med solkrem. 

3. Husk de utsatte stedene på kroppen.

Det er flere steder på kroppen din som trenger litt ekstra beskyttelse fra solen. Nese, panne, nakke, øreflipp og for å ikke glemme det viktigste; leppene dine. Det er veldig kjedelig med solbrente og sprukne lepper. Et godt tips er å ha en god sunstick med seg til enhver tid som kan brukes på steder som er utsatt for mye sol. Husk også å smøre solkrem ved hårfestet ditt dersom du ikke bruker solhatt. Fort gjort å bli brent der. 

4. Bli brun før du kommer deg ut i solen.

Det frister veldig å være brun første dag man slenger på seg bikinien og skal ut i solen. Noe man bør gjøre da er å bruke selvbruning 2-3 dager før solsesongen starter. På denne måten er du litt brun før din egen hud begynner å farge fra solen. Husk allikevel å smøre deg med solkrem. En høy faktor vil gi deg en finere brunfarge som varer lenger. 

Tips: Husk å skrubbe huden godt før du bruker selvbruning, da får du en jevnere farge. 

5. Velg en høy faktor.

Siden vi alle har forskjellige hudtyper så har vi også forskjellig behov med tanke på solfaktor i solkremen vi bruker. De fleste kjendiser sverger til SPF50+ for å få den ultimate beskyttelsen mot solskader, rynker og pigmentflekker. Man bør også huske at solkremens beskyttelse avtar ved vind, svette og når man bader. Smør deg inn ofte og husk og alltid bruke solkrem med UVA-beskyttelse da det minsker aldringstegnene i huden.  

Tips: Solkrem kan aldri beskytte huden 100%, så det er viktig å beskytte seg med klær eller solhatt når solen er på sitt høyeste mellom klokken 12-15 på dagen. 

6. Bruk solkrem hver dag gjennom hele sommeren.

Mange har SPF i dagkremen eller foundationen sin, en smart måte å få solbeskyttelse på hele året. Når du oppholder deg i solen på sommeren bør du i tillegg bruke vanlig solkrem for å få nok beskyttelse. Hvis du ønsker litt farge i solkremen så kan du bruke en BB-solkrem som gir en lett naturlig farge, jevner ut og beskytter godt mot solen. Huden får puste og man får masse gode vitaminer fra solen.

Tips: Det er lurt å ha en kildevannspray tilgjengelig i vesken som man kan friske opp og fukte ansiktet med på strandturen. 

7. Fukt, fukt, fukt!!

Når man oppholder seg mye i vann og sol trenger huden masse fuktighet og e-vitaminer. Solstrålene kan på sikt ødelegge de elastiske fibrene og kollagenet i huden. Det vil føre til at man ser eldre ut, samt at  huden bli rynkete, tørr og livløs. Selv om solkrem hjelper, er det viktig å huske å smøre seg med aftersun og drikke MASSE vann!

Tips: Om man ikke liker aftersun, kan man bruke vanlig body lotion.

Denne uken har vi 20% rabatt på all solpleie! Klikk her!


KISS AND MAKEUP <3 HØSTENS STORE MAKEUPTRENDER

HOW TO BE A PARISIAN!